Maaseutu ja sen rauhoittava vaikutus

Oon nyt reilun vuoden asunut ns. kahdessa kodissa, Vaasan ja Ilmajoen väli on tullut enemmän kuin tutuksi ja kilometrejäkin ihan mukavasti.  Oon ehtinyt matkustaa ja reissata elämäni aikana maailmalla todella paljon ja aina vaan olen sitä mieltä, että kotiin on mukava tulla.  Oon henkeen ja vereen maalaishenkinen ja siihen kuuluu oma tila. (En puhu tilasta maatilana, vaan metrin tilana outoihin ihmisiin ). Päästän vain harvat ja valitut sen metrin sisälle. Olen kova puhumaan ja avoinkin, mutta todellisuudessa en anna itsestäni mitään. Opittu suojelukeino…

Minusta ei ikinä saisi suurkaupungin kerrostalo eläjää. Jos näin olisi, olisi pakko olla mökki jonne pääsisin nauttimaan rauhasta. Tykkään ihmisten seurasta, mutta samalla voisin kuvailla olevani ”erakko” 😀 Rakastan hienoja juhlia ja ystävien tapaamista, mutta rakastan yhtä paljon maalaiselämää ja heppojen kanssa touhuilua.

Painotan tätä maaseutua ja eläinten kanssa touhuilua aika voimakkaasti. Minulla oli taannoin kymppiluokalta yläastelaisia työharjoittelussa ja aluksi mietin mihin lähden, kun otan vastuun saada nämä nuoret tekemään jotain. Päätin kokeilla; Kaikkien kanssa aloitin aina puhtaalta pöydältä, en kysellyt taustoja tai muutenkaan tentannut heitä. Vein ns. työn ääreen ja opastin mitä tulee tehdä ja mitä ei saa tehdä turvallisuus syistä. Muutaman viikon harjoittelujakson jälkeen nuorissa näkyi hyväntuulisuutta ja sitä elämäniloa, mitä nuorille kuuluukin. Yllättävän hyvä ja eheyttävä vaikutus on luoda hevosen lantaa, harjata/ hoitaa hevosia, pitää huolta kissanpennuista ja ottaa vastuuta. Tällöin he kokivat olevansa tärkeitä jollekin. Suurimman osan ongelma olikin, ettei heille ollut annettu kiitosta mistään. Eli muistetaan kiittää ja antaa kehuja kun ystävä, lapsi tai puoliso tekee oikein <3 pieni sana, mutta valtavan iso vaikutus!

 

Hyvää juhannusta kaikille!! Pidetään tosistamme huolta!

<3 Marika

 

Maaseutu ja sen rauhoittava vaikutus

Kommentti “Maaseutu ja sen rauhoittava vaikutus

  • 15.2.2016 at 07:05
    Permalink

    ah kuulostaa niin ihatnlaa noi kaupat 🙂 kaipaan itse luomua NIIN paljon… Nyyh taalla matkan paalla on ollut tosi vaikea ostaa luomua koska (a) sita ei ole tai (b) en ymmarra kielta ja (c) ihmiset ei edes tieda mita se on. Taalla japanissa meinasin eilen saada sydankohtauksen, kavimme nimittain ruokakaupassa. Sita ennen olin nahnyt YHDEN taysin luomun kaupan, mutta tama kauppa missa kaytiin… Siella oli mahdollista ostaa esimerkiksi 1 kananmuna, joka oli kauniissa muovipakkauksessa, ja mukaan tuli jopa pieni pussi missa oli oljya. 1KANANMUNA! Ja tuo ei ollut edes ainoa ”yksin-elajan ruoka”. Oli mahdollisuus ostaa leikkeleita, jossa oli vaan 5 siivua!Kylla omalla Englannin reissulla huomas, etta porukka on siella paljon heranneempaa kuin esim. taalla.Eve

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *